Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istihdam seferberliğini başlattığını duyurmuştu. Bu seferberliğin ardından pek çok özel kuruluş personel alım ilanları yayımladığı gibi 2017 yılı içerisinde kaç personel alımı yapacaklarını duyurmuştu. Buna göre;

İÇDAŞ Anonim Şirketi 500 personel alımı yapacağını ve personellerin yeme, içme, barınma gibi ihtiyaçlarının da karşılanacağını belirtmişti. Ardından Turkcell 2017 yılında 2 bin 300 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Şimdi de Ülker müjdeli bir haber yayınladı.

İstihdam'ı %10'dan Fazla Artıracağız

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptığı duyurusunda istihdamlarını %10'dan daha fazla artırarak 2017 yılı içerisinde 5 bin kişiyi daha istihdam ettireceklerini belirtti.

Personel alımı konusunda Türkiye'ye 800 milyon liralık yatırım yapmış olacaklarını belirten Murat Ülker kendilerinin 200 binden fazla müşterisi olduğunu da duyurdu. Yine çalışanlarının 3'te 1'inin Ankara'da olduğunu belirten Murat Ülker alınacak olan personellerin büyük çoğunluğunun da Ankara için yapılacağını belirtmiş oldu.

Şu an için Ülker'in 2017 yılı içerisinde ne zaman 5 bin personel alımı yapacağı bilinmiyor. Ancak yıl içerisinde çok sayıda farklı farklı tarihlerde personel alımlarının yapılması beklenmekte olup 5 bin personelin yıla dağılarak alınacağı tahmin ediliyor. Öte yandan hangi pozisyonlar için de personel alımı yapılacağı bilinmemektedir.
Editör: TE Bilisim