Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesindeki memur persone ekikliğini gidermek için farklı alanlarda personel alacak. Başvuruların ilanın yayımlanması ile birlikte artık sona ermektedir. Buna göre adaylar başvurularına Türkiye İş Kurumu üzerinden devam etmekteydi. Peki başvurular ne zaman sona erecek? Hangi kadrolarda alım yapılmaktaydı ve alım şartları nedir?

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) bünyesine toplamda 21 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Buna göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı 21 kişilik kadro ile 4 Sekreter, 11 Büro Memuru, 2 Mütercim, 1 Ekonometrist, 1 Makam Şoförü ve 2 Bilgisayar programcısı alacak.

ALIM ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) alım yapacağı kadrolara başvuru yapacak adaylar aranan bütün ntelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) adaylardan, en az lise mezunu olmak üzere Lisans veya Önlisans mezunu olmak, ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmakaları şarttır. Söz konusu şart için, Lise mezunlarından KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları şarttır.

BAŞVUULARDA SON GÜNE GELİNDİ?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) personel alımı başvuruları 10 gün önce başlamıştı. Buna göre ilanda da belirtildiği üzere başvurular başladıktan sonra 10 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmekteydi. Buna göre adaylar en geç 21 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını İŞKUR üzerinden yapmaları şarttır. Başvurular, Ankara İŞKUR İl Müdürlüğünden veya www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim