Kredi ve Yurtlar Kurumu geçtiğimiz günlerde bünyesine 3 bin kişilik boş kadro ile işçi personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanmış olan ilana göre almlar Tükiye genelindeki, Yüksek Öğenim Kredi ve Yurtlar Kurumu genel Müdürlüğü il müdürlükleri ve bağlı yurt müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere Kamu kurum ve Kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usüle göre 3 bin kişilik boş kadro ile, Sürekli işçi, Engelli işçi ve Eski hükümlü işçi alacak.

Söz konusu olan alım kadroları, Eski hükümlü ve engelli işçiler için Temizlikçi Görevlidiri. Sürekli işçi pozisyonları ise, Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci dir. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu yayımladığı ilana göre Ek-1 listesi yayımladı ve Ek-1 listesinde hangi ilde veya hangi ilçede KYK lara hangi pozisyonlarda alım yapılacğaı belirtilmektyedir.

Ayrıca adaylar başvuularını bu ek-1 listesine göre İŞKUR ( Türkiye İş Kurumu )'a yapacaklardır. Başvurular hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANACAK?

Adayların başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile gerekli pozisyonuna göre eğitim seviyesini tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak Arşiv Araştırması olumlu olmak şartları aranacak.

Yukarıda belirttiğimiz alım pozisyonlarına göre, Güvenlik, İklimlendirme ve Bakım-onarım personelleri en az lise veya dengi okul mezunu olmaları ve 2016 ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.Ayrıca Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler için ilköğretim düzeyinde noter huzurunda çekilecek kura sonucuna belli olacaktır. Ayrıca Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmaması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE KADRO DAĞILIMI EK- 1 LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN