Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği başlatması ile pek çok kuruluş alım ilanı yayımlamaya başladı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İÇDAŞ Anonim Şirketi duyuru yaparak kendi bünyelerinde toplam 5 bin personel çalıştığını ve personel sayılarını %10 daha artırarak 500 personel daha alacaklarını belirtmişti. Şimdi benzer duyuru Turkcell tarafından da yayımlandı.

Turkcell yaptığı duyuru ile kendi bünyelerinde yurt genelinde toplam 16 bin personel istihdam ettiğini duyurarak yıl içerisinde de farklı pozisyonlar için 2 bin 300 personel alımı yapacaklarını belirtti. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Alımlar ne zaman başlayacak? Hangi mezuniyetler için personel alınacak?

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Turkcell'den yapılan açıklama da kendi bünyelerinde 16 bin personelin istihdam ettiği duyurularak yıl içerisinde de toplam 2 bin 300 personel alımı yapılacağını ve alınacak olan 2 bin 300 personelin 250 kişisinin lider adayı olacağını duyurdu.

Öte yandan Turkcell alınacak olan 2 bin 300 personelin hangi pozisyonlarda çalışacağı adayın niteliklerinin ne olması gerektiği ve hangi mezuniyetler için toplam kaç personel alımı yapılacağı gibi konularda duyuru yapılmadı. Fakat önümüzde ki dönemler içerisinde Turkcell'in bu konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Bu alım ilanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB Ekonomi Şurasında istihdam seferberliği başlatmasının ardından yayımlanmaya başladı.
Editör: TE Bilisim