Türk Hava Yolları kendi sitesinde açık ettiği iş ilanları ile çok sayıda personel alacak. Türk Hava Yolları bünyesinde bulunan personel açığı için toplamda 250 personel alacak. Ancak alınacak adaylardan bazı nitelikler istenecektir. Başvuru şartlarının hepsine uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Türk Hava Yolları 200 kişilik kadro ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu ve 50 Mühendislik fakültesi mezunu ile toplamda 250 personel alacak. 

ADAYLARDAN ARANAN ORTAK NİTELİKLER:

Türk Hava Yolları alımını yapacağı kadrolar veya bölümler için adaylardan ortak olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, Adli sicil kaydının bulunmaması, 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak, Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, MC Ofifice programlarından anlamak, Takım çalışmasına yatkın, aktif sorumluluk alabilen, yazılı ve sözlü ietişim becerisi yüksek olan, Organizasyon, planlama ve takip yönleri kuvvetli adaylar ve 12 Nisan 2015 tarihi itibari ile YDS :60 ve  TOEFL(IBT) :72 puan ile puan almş ingilizce bilen adaylar alınacaktır.

EĞİTİM ŞARTI : 

Alınacak 200 İİBF mezunu ve 50 Mühendislik fakültesi mezunu adayların aşağıdaki bölümlerden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. 

Mühendislik Fakülteler; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri,,, İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Matematik, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisadi, İdari ve Beşeri Bilimler Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi,,, İktisat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Ticari Bilimler Fakültesi, Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi

BAŞVURULAR: 

Başvuru yapacak adaylar, yukarıdaki şartlara uygun olmaları dahilinde başvurularını İnternet üzerinden yapacaklardır. Bunun dışında yapılan hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

200 İİBF mezunu adaylar başvuruları ( https://www4.thy.com/cv/cvUzmanSosyal.jsf ) linkinden yapabilir.
50 Mühendislik kadrosu için adaylar başvurularını ( https://www4.thy.com/cv/cvUzmanMuhendis.jsf) adresinden yapabilirler.