2016 yılı içerisinde bir çok kamu, kurum ve kuruluş yeni işci alımı ve personel alımı yapacağını duyurdu. Bu kurumlar arasında THY yani Türk Hava Yolları'da bulunuyor. 2016 yılında Türk Hava Yollarına çok sayıda işci ve personel istihdam edilecek. Eğer sizde THY'nin bünyesinde çalışmak istiyorsanız bu haberimizi kesinlikle kaçırmayın. İşte sizlere THY'nin bu işci alımı hakkında olan vermiş olduğu bilgiler!

THY bünyesinde şuanda 299 adet uçak bulunuyor. Bu uçak sayısı 299'dan 339'a yükseltilecek ve bu yatırım ile birlikte çok sayıda personel, işci alımı yapılacak yani yeni bir iş kapısı doğmuş olacak. Yukarıda saymış olduğumuz bilgilerin dışında Türk Hava Yolları kurumu diğer bir bilgiyi de açıklayarak şuanda bünyesine 1500 adet personel katmak istediğini açıkladı. Toplamda 5 bin 500 adet personel ve işci alımı olacak fakat bu alımların ve işcilerin ne zaman alınacağı henüz bilinmiyor yani toplu bir şekilde mi alınacak yoksa teker teker mi alınacak şuanda hiç bir yerde bunun hakkında bilgi bulunmuyor.

Türk Hava Yollarının Alacağı İşcilerin Pozisyonları

Kabin Memuru
- Pilot
- Diğer görevler dahilinde olmak üzere THY toplamda bünyesine 5 bin 500 kişi alacak.
Yukarıda saymış olduğumuz görevler ve işci pozisyonları dışında THY bünyesine daha 1500 kişilik kadro ile işci alımı yapacak. Bu 1500 kişilik işci pozisyonu teknik personel ve yan kuruluşlardan olacak.
Editör: TE Bilisim