Hayatımızın en önemli kararlarından biridir meslek seçimi. Hayatımızda gerek iş veren doğrultusunda gerekse biraz daha ev ekonomisine katkısı bulunması için fazla mesailere kalıyoruz. Eğer ki bu yol da tüm hayatımızı belirleyecek iş konusunu istediğimiz ve sevdiğimiz bir seçenek ile tamamlayamamış isek, bu bize hayatımızın geri kalan zamanı için bir işkenceden fazlası olmayacaktır.

Teknik personeller, çalıştığı işletmenin çalışma gereklilikleri doğrultusunda öncelikli olarak işçi güvenliği, işçi sağlığına özen göstererek, çevrenin de korunması ve düzenlenmelerine uygun olarak, mesleğin gerektirdiği şekilde araçlarını, ekipmanlarını doğru şekilde kullanarak hem kaliteyi hem de verimliliği arttırmaya yönelik çalışan kişilerdir. Teknik personel denildiğinde alanı epey bir geniş iş alanı akla gelir. Çünkü bu iş içine inşaat, makine, sağlık, sigorta gibi hizmetler girmektedir.

Piyasada yayınlanan teknik personeli alımı iş ilanlarından bir tanesine örnek vermek gerekirse o da sigorta teknik personelidir. İşe alımlarda belli başlı şartlar sunulur. Tabi bu şartlar her iş alanının kendi içine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak örnek vereceğimiz sigorta alanındaki bazı nitelikler, MS Office programlarına hakim olmaları, temsil edebilme yeteneği ve sözlü olarak ikna edebilme kabiliyetleri yüksek, insan ilişkileri güçlü, ekip ile çalışmalarında ortama uyum sağlayabilen, kendine bakan, kendini her daim geliştirebilen, yenileyebilen, organizasyon yapabilen, her zaman sonuca odaklanabilen, planlama konusunda becerisi ve yeteneği yüksek olan kişiler aranmaktadır. Diğer iş sektörlerinde de inşaat olsun mesela bu sektörde de daha çok vardiyaya kalabilme, insanları kontrol edebilme ve yeri geldiğinde etkin yönlendirebilme becerisi, inşaat sahasındaki işi her koşulda kontrol edebilme gibi özelliklere sahip olunması gerekiyor.

Siz de bu şartlara uyum sağlayacak biri iseniz ve de işinizi gerçekten severek yapan birisi iseniz teknik personeli alımı iş ilanlarını değerlendirmenizi öneririz. Başvuru için alt kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
http://www.kariyer.net/is-ilanlari/teknik#&wa=48
Editör: TE Bilisim