Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz hafta katıldığı televizyon programında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) memur alımına ilişki müjdeli haber verdi. Bilindiği üzere TCDD'nin ne zaman memur alacağı ve kaç kişilik alım yapacağı merak ile beklenmekteydi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama ile TCDD'nin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam bin 118 kişilik memur alımı yapacağı belirtildi. Peki hangi pozisyonlar için personel alımı yapılacak ve personel alımına ilişkin detaylar nedir.

ALIM NE ZAMAN YAPILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan TCDD'nin bin 118 memur alacağını söyledi. Alımların net olarak hangi tarihte yapılacağı bilinmiyor ancak bu ay alımların tamamının ya da bir bölümünün yapılması beklenmektedir.

ALT YAPI ve TAŞIMACILIK ALIMI

Bakan Arslan TCDD memur alımının alt yapı ve taşımacılık olarak ikiye böldüklerini alt yapı için toplam 773 memur alınacağını bunların 150'sinin işçi sınıfında olacağını ve kalanının İŞKUR üzerinden KPSS puanları ve mülakatları ile yapılacağı belirtildi.

Taşımacılık için ise 623 personel alımı yapılacak. Bu alımların destek personeli sınıfı için yapılması ve yine KPSS puanı ile alımları gerçekleştirilmesi beklenmektedir. TCDD tarafından ilan yayımlandığında duyuru yapacağız.

TÜM KAMU HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim