Ülkemizde farklı kurumlarda istihdam eden çok sayıda taşeron işçi bulunmaktadır. Taşeron işçiler yıllık olarak sözleşme yenilediğini belirterek iş garantilerinin olmadığını ancak en zor şartlarda çalıştıklarını beyan etmektedir.

Buna göre özellikle son iki senedir hükümet taşerona kadro konusunda açıklamalar yapmakta ve taşeron işçilerde kadro beklemekteydi. Sonunda müjdeler geldi buna göre taşeron işçilerine kadro verilecek. Peki taşerona kadro sürecinde detaylar nedir, sözleşme yapılacaksa onun detayları nasıl olacak.

KADRO NE ZAMAN YAPILACAK

Taşeron işçilere kadronun bu sene verileceği belirtildi. Ancak henüz tam olarak tarih belli değil. Yakın zamanda hükümetten ya da bakanlardan taşerona kadro tarihinin kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. Peki taşeron sözleşmeleri nasıl olacak.

TAŞERONA KADRO SÖZLEŞMESİ

Buna göre taşeron işçilere kadro verilmesi beklenmiyor. İlk aşama da birer yıllık olan sözleşmelerin üçer yıla çıkması beklenmektedir. Bunun yanı sıra kesinlikle taşeron işçilerine devlet güvencesi verilecek. Yani taşeron işçiyi işten çıkartayım, işten alayım gibi olumsuz etkileyecek durumlar gerçekleştirilmeyecek. Kamuya büyük ihtimal ile 4E adı verilen yeni bir statünün getirilmesi bu statüde taşeron işçilerin bulunması beklenmektedir.

TÜM KAMU HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim