Tarım Kredi Kooperatifleri yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda toplamda 500 kişilik kadrosu ile personel alımı gerçekleştirecek. Tarım Kredi Kooperatifleri Önlisans ve Lisans mezunu adaylar alacaktır. Adaylardan 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartıda araacaktır. 

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesine alımını yapacağı 500 kişilik kadro ile, 286 Kooperatif Görevlisi, 204 Ziraat Mühendisi ve Merkez Birliği Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına 10 Müfettiş Yardımcısı olmak üzere toplamda 500 kişi alınacaktır. 

KPSS EN AZ 60 PUAN ALMIŞ OLMAK GEREKLİ!

Tarım Kredi Kooperatifleri alımını yapacağı adaylardan 2016 yılına ait olan ve ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Alımlar sadece Önlisans ve Lisans mezunları için geçerli olup, Lisans Mezunları KPSSP3 puan türünden ve Önlisans mezunları ise KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca bunun dışında Ziraat Mühendisleri adaylardan,  Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancı izin Belgesi olanlar Bölüm ve KPSS şartı aranmaksızın müracaat edebileceklerdir.

ARANAN DİĞER ŞARTLAR:

Alımlar farklı bölgelerden yapılacak olup adaylar son 6 ay içerisinde başvuru yapacağı ilde veya bölgede ikamet etmiş olması gerekmektedir. Yani son 6 aydır başvuru yapılacak bölgede ikamet ediyor olması gerekmektedir. Bunun dışında adaylar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmak, sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu veya akıl hastalığı bulunmamak, Türkiyenin heryerinde çalışmasına engel olabilecek olan bir durum söz konusu olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, hiç bir suç hükümlülüğü bulunmamak, erkek adaylarda askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak şartları aranacaktır. 

Bütün bu niteliklere uygu olan personel adayları ve başvurusu onaylanmış olan adaylar, sınava tabii tutulacaklardır. 

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 10 Mayıs 2017 tarihi ile 25 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen bulundukları bölgeledeki belirlenen adrese yapmaları gerekmektedir.

Aşağıda vereceğimiz tablolar yardımı ile alım yapılacak illeri, sınav tarihlerini ve iş talep formu gibi tablolara ulaşabilirsiniz.

Tablo 1 İçin Tıklayınız. ( Tablo 1 de Önlisans mezunu olarak başvuru yapılabilecek bölümleri gösterir )
Tablo 2 İçin Tıklayınız. ( Tablo 2 de adayların nerede başvuru yapacaklarını gösteriri )
Tablo 3 İçin Tıklayınız. ( Tablo 3 te İstihdam edilecek Kooperatif Görevlisi ve Ziraat Mühendislerinin istihdam yeri ve sayısı ile sınav tarihlerini gösterir )

İş Talep Formları:

Kooperatif Görevlisi İş Talep Formu için tıklayınız.
Ziraat Mühendisi İş Talep Formu için tıklayınız.

Ayrıca İlanın Tam Metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/8t84td ) Bağlantısını kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.
Editör: TE Bilisim