Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yaptığı duyurusu ile bir çok adayı sevindirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bazı personel eksikliği kadrosu ile toplamda 1300 sözleşmeli personel alacak. Bu 1300 kişilik boş kadro içerisinde 487 kişilik kadro Büro personeli kadrosuna verildi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü başvuruları KPSS 2017/6 terch kılavuzu ile alacak. Adaylar başvrularını 28 Haziran 2017 tarihi ile 04 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapacaklardır. 

Ayrıca adaylar başvuru yapabilmeleri için 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan türünden en az 60 puan almış olmaları şarttır. Buna göre adaylar tercihlerini Tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM nin resmi internet sayfasında yapacaklardır. 

Yerleştirme işlemlerinde, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı en az 60 (altmış) olan adaylar tercih yapabilecektir. Sözleşmeli pozisyonlarda çalışacakların ücretleri Döner Sermaye bütçesinden karşılanacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya bu kılavuzdaki sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde (*) ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin 3 ve 4 üncü fıkralarında (**) yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Editör: TE Bilisim