Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapmaya devam ediyor. Alımlar için hazırlanmakta olan ilanlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanırken kamuoyuna genel olarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan ilan ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün toplam 54 sözleşmeli personel alımı yapacağı öğrenildi. Peki alımlar hangi pozisyonlar için olacak? Kimler başvuru yapabilecek? Alınacak olan personellerin sahibi olması gerektiği nitelikler nelerdir?

Kimler Başvuru Yapabilecek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 54 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Alınacak olan personeller Büro Personeli ve Tekniker pozisyonlarında çalışacak peki adayların hangi niteliklere sahip olması gerekiyor?
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde belirtilen koşulları taşıyor olmak
  • Lisans mezunları için 2016 yılı KPSS P3 (B) puan türü, Önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS P93 (B) puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak
Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından aranmakta olup adayların bu niteliklere sahip olması gerekmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve üzeri puan alamayan adaylar başvuru yapamaz. Büro Personeli ve Tekniker kadroları için lisans mezunları ile önlisans mezunlarının tamamı başvurabilmektedir. Adaylar 6 Şubat 2017 ile 10 Şubat 2017 tarihlerinde Ankara-İstanbul-İzmir-Bursa-Konya-Antalya-Diyarbakır-Erzurum-Trabzon-Samsun-Kayseri-Hatay-Gaziantep-Edirne-Van-Elazığ-Eskişehir-Denizli-Kastamonu-Sivas-Şanlıurfa-Yozgat illerinde ki Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden başvuru yapabilir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim