Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmaktadır. Bu alımlar haricinde yıl içerisinde yine personel alımı yapılmakta olup bu personeller sözleşmeli ya da daimi statüsünde çalışmaktadır. Alımlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır.

2 Bin 662 Personel Alımı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden yapılan yeni açıklama ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 2 bin 662 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Alınacak olan personeller 4A ve 4B statülerinde çalışacak. Sayısal olarak ise bin 500 kişi 4B statüsünde bin 162 kişi 4A statüsünde istihdam etmiş olacak.

Başvuru yapmak isteyen adayların müracaat formları ile birlikte şahsen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına başvuru yapması ve gerekli belgeleri ibraz ettirmesi gerekmektedir. Bu belgeleri ibraz ettirmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak. Başvuru yapmak isteyen adayların gerekli bölümlerden mezun olması, işi yapabilir olması ve erkek adaylar içi askerlik sıkıntısının olmaması gerekiyor.
Editör: TE Bilisim