Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yayımlamış olduğu ilanına göre bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacğaını belirtti. Duyuru 29 Ocak 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup, Buna göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin esasların ekli 1 sayılı cetvelinde bulunan eksikliği karşılamak için 28 kişi alacak. Ayrıca adaylardan SInav şartı aramaksızın alım yapılacak.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ( SHGM ) bünyesine toplamda 28 kişilik boş kadro ile 15 Havacılık Sertifikasyon Uzmanı, 10 Havacılık Simülatör uzmanı ve 3 Büro personeli alımı yapacak. Adaylar bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için aranan nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesine alımı yapacağı kadrolar için adaylardan, Havacılık Sertifikasyo Uzmanı ve Havacılık Simülatör uzmanı adaylarından en az 3 yıl deneyimli olmak şartı arayacaktır.

Bunun dışında Havacılık Sertifikasyon uzman ve Havacılık Simülatçr uzmanıı adaylarından, Fakültelerin Elektrik, Elektronik, Elektrik- Elektronik, Bilgisayar, Endüstri, Mekatronik, Makine, Uçak, Uzay, Havacılık, Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ve alanı ile ilgili yeterli düzeyde yabancı dil bilmek nitelikleri aranıyor.

Yukarıdaki kadrolar için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Ancak Büro personeli pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan, Kamu personeli Seçme Sınavından Ön Lisans düzeyinde KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.  Toplamda 3 kişi alınacak olup, 2 kişi için Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi ön lisans programlarının birinden mezun olmak şartı ve diğer 1 kişi için Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (internet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Operatörlüğü veya Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Donanımı ön lisans programlarının birinden mezun olmak nitelikşeri aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte yani 29 Ocak 2018 tarihinde başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 09 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular Sivil havacılık Genel Müdürlüğü sitesi olan ( www.shgm.gov.tr ) adresinde yer alan başvuru ekranından elektronik ortamda başvuru yapacaklardır. Başvurusu kabul olan veya bunun gibi diğer duyurular Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü http://web.shgm.gov.tr/tr/genel-duyurular/ web adresinde yayımlanacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.