Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü her sene personel alımı yapmaya devam etmektedir. Genel olarak personel alımlarında adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından aldıkları puanlarda dikkate alınmakta ve alınacak olan personeller ilk seneden yüksek maaş ile çalışmaya başlamaktadır. Verilen maaş dolgun olduğu için başvurular beklendiğinde daha çok olmakta ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü başvuruların çok olması sebebi ile seçimlerini daha dikkatli ve eleyici bir şekilde yapmaktadır. Verilen iş ilanları genel olarak T.C. Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmakta olup yeni yayınlanan bildiri ile personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Hani Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yayınladığı bildiri ile personel alımı yapacağını duyurdu peki hangi kadrolar için alım yapılacak. 

Kontrol Pilotu, Hava Trafik Kontrolörü, Uçuş Tabibi ve Mühendis

Yukarıda belirtilmiş olan kadroların tamamına gerekli niteliklere ve vasıflara sahip adaylar alınacak olup adaylar 6 bin lira ile 8 bin lira arasında maaş alacak. Her pozisyon için belirtilmiş nitelikler farklı olmakla beraber Mühendis olmak isteyen adayın KPSS sınav sonucunu çıkartması, Kontrol Pilotunun uçuş defterini sunması, Hava Trafik Kontrolorü'nün ingilizceyi bildiğini belgelemesi ve Uçuş Tabibi'nin hava-uzay hekimliğini belgelemesi gerekmektedir. Başvurular aşağıdaki link üzerinden yapılacak

http://web.shgm.gov.tr/tr/preview/5151-4b-hizmet-sozlesmeli-personel-is-basvuru-formu
Editör: TE Bilisim