Devlet Personel Başkanlığı tarafından Ağustos ayının başında yapılan duyuruya göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesine 11 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için 2016 veya 2017 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların KPSS puan sıralasına göre kadro sayısının 5 katı kadar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sınava katılacaklardır. Sınavda başarılı olanlar ise kadroya girecektir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alım ilanına başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştı. Ancak başvurular en geç 25 Ağustos 2017 tarihi saat 16:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, son başvuru gününe kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden online olarak yapılacaktır.

HANGİ KADROLARA KAÇ PERSONEL ALINACAK?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesine 11 kişilik boş kadro ile Mühendis alımı yapacak olup bunların dağılımları, 2 Kişi Uçak/Uzay Mühendisliği, 1 Kişi Makine Mühendisliği, 2 Kişi ElektrikElektronik Mühendisliği, 2 Kişi İnşaat Mühendisliği, 1 Kişi Bilgisayar Mühendisliği, 3 Kişi Endüstri Mühendisliği şeklinde dağılmaktadır. Adayların tecrübe yılllarına göre alacakları ücretlerde değişmektedir. 0-2 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6884,23 TL, 2-5 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 7486,96 TL ve 5 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar. 8089,70 TL maaş alacaklardır. Ayrıca adaylar Merkez-Ankara, Yurt içi temsilcilikler (İstanbul, Antalya Nevşehir) bölgelerinde görevlendirilecektir.

ALIM ŞARTLARI NELERDİR?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü alım yapacak olduğu personel adaylarından, Trükiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, Kamu haklarından mahrum bulunmamaları, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamaları, en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin veya bunlara denkliği olan ve kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamı Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak ve İngilizce dilinden son 5 yıl içerisindeki sınavlardan C dzeyinde puan almış olmak şartları aranacaktır. Başvuru yapacak adaylar aşağıda başvuru adresine ve ilanın tam metinlerine ulaşabilirler. Aşağıdaki bağlantıları kullanınız.

http://web.shgm.gov.tr/

https://goo.gl/GujRpD

Editör: TE Bilisim