Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü her sene boş bulunan pozisyonlar için personel alımları yapmaya devam etmektedir. Genel olarak alımlar kurum sınavı ya da mülakatlar ile düzenlenmekte olup söz konusu kurum alım yapacağı personellerinin alanında bilgi sahibi olmasını istemektedir. Bu yüzden alımlarda seçici davranan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü her personelin ilanını geçerli saymamakta fakat personel adayları tarafından takip edilen kurumlar arasında yer almaktadır.

Kaç Personel Alımı Yapılacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yayımlanan bildiri ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığınında duyurular bölümünde ki ilan ile çok sayıda personel alımı yapılacağı öğrenildi. Peki toplam kaç personel alımının yapılması bekleniyor. Resmi bildiriye göre toplam 11 personelin alınacağı görülmektedir.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzere toplam 11 personel alımı yapacak. Peki alınacak olan personeller hangi pozisyonlarda çalışacak? Yayımlanan bildiriye göre personeller;

HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ, UÇUŞ TABİBİ, UÇUŞ TEKNİSYENİ, HELİKOPTER MAKİNİSTİ

Yukarıda belirtilmiş olan pozisyonlar için personel alımının yapılması beklenmektedir. Söz konusu başvuru yapacak olan adayların başvuru yapacakları pozisyonda bilgi sahibi olması ve alanında iyi olması gerekmekte olup her pozisyon için farklı nitelikler belirtilmiş durumdadır. Sizlerde başvuru yapmak ve detayları öğrenmek için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim