İşsizlik oranlarının azaltılması ve herkesin kolay bir şekilde iş bulabilmesi için hükümet çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Teknoloji ve sanayi alanında Türkiye hızla gelişmekteyken bu gelişimi değerlendirmeye çalışan Sanayi Bakanı Faruk Özlü özellikle organize sanayi bölgelerinin geliştirilmeye ve sanayinin olmayan yerlere de yatırım yapılması için çalışmalara devam etmektedir. İç Anadolu ve Doğu Bölgelerine yapılan yatırımlar bu yönde hızla artarken Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgeleri içinde organize sanayi bölgelerinin kurulması için çalışmalar sürüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamasında 5 bin kişiye iş imkanı sunulacağını müjdeledi.


Balıkesir ve Ordu İçin Müjdeli Haber

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü önümüzde ki günlerde kurulacak olan Balıkesir ve Ordu Organize Sanayi Bölgeleri için 5 bin kişiye istihdam yaratılacağını müjdeledi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine kurulacak olan organize sanayi bölgesi toplam 1 milyon metrekarelik alanı kurulmakta olup ülke ve şehir ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen Balıkesir OSB'nin toplam 3 bin kişiye istihdam fırsatı vermesi beklenmektedir.
Ordu'nun Ünye ilçesine kurulacak olan organize sanayi bölgesinin ise 500 bin metrekarelik alana kurulması beklenmekte olup bu sanayi bölgesinin de ülke ve il ekonomisini canlandıracağı tahmin edilmekte ve Ordu OSB'nin toplam 2 bin kişiye istihdam fırsatı vermesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim