İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan ve açık pozisyonları için sıklıkla askeri personel alımları gerçekleştirmekte olan Sahil Güvenlik Komutanlığı ilanlarını personel temin bölümü aracılığı ile kamuoyuna duyurmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hazırlanan ilan kamuoyuna duyuruldu ve uzman erbaş, uzman çavuş, askeri personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda askeri personel alımı yapılacaktır. Peki Sahil Güvenlik Komutanlığı hangi pozisyonlara uzman erbaş alımı yapacak ve askeri personel alımlarına ilişkin detaylar nedir?

ALINACAK BRANŞLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş ilanına göre, İkmal ( Aşçı ), Kurbağa Adam, Serdümen, Şoför, Muhafuz ve Telsizci branşlarında alım yapacak.

ARANACAK ŞARTLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı alım yapacak olduğu Uzman Erbaş adaylarından, Askerlik görevini ypmış olmak veya yapıyor olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 2017 yılının Ocak ayı itibari ile 25 yaşından büyük olmamak, Hala askerlik yapanlar için son başvuru tarihi (06 Aralık 2017) itibariyle terhislerine 6 (altı) ay ve daha az süre kalmak (en geç 06 Haziran 2018 tarihinde terhis belgesini alabilecek durumda olmak), Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 3 (üç) yıldan fazla süre geçmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, TSK ya daha önce Subay, Astsubay, Uzman jandarma ve Uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, Yapılacak yazılı sınavdan başarılı olmak, En az 164 cm olmak ve boy ve kilo ölçüm tablosuna göre uyumlu olmak ve herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamamk şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın askeri personel alımına ilişkin aranacak şartlar, detaylar ve nitelikler yukarıda verilmiş olup adayların hangi sınıflar için başvuru yapacağı da duyurulmuştur. Müracaatlar 6 Aralık 2017 tarihinde sona erecektir. Başvuru linki aşağıda sunulmuştur.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim