Sahil Güvenlik Komutanlığı Ekimin Ortasında ve Ekimin sonlarında farklı tarihlerde yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki işçi personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde 897 personel alıyor. Başvuruda bulunacak adaylar en az lise mezunu olmak zorundadır. Ayrıca 13 Ekim 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre 635 Uzman Erbaş, 105 Sözleşmeli Astsubay ve 50 Subay alımında Kamu Personeli Seçme Sınav şartı aramıyacak. 26 Ekim 2016 tarihli duyurusunda ise toplamda 107 kişilik pozisyonda farklı bölgelerden alacağı personellerden en az 60 puan Kamu Personeli Seçme Sınav şartı arayacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için son günler geldi aşağıda son başvurulara ulaşabilirsiniz. Diğer aranan şartlar ve başvuru bilgileri şöyledir;

Sahil Güvenlik Komutanlığı 790 Personel Alımı Ayrıntıları;

Sözleşmeli Astsubay ilanına erkek ve bayan adaylar başvuruda bulunabilir. Ayrıca, Sözleşmeli Subay alım kadroları, Güverte Sahil Güvernlik, Makine Sahil Güvrenlik, Bilgisayar Mühendisi, Ekeltronik Mühendisi, Endüstri Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi branşlarındadır.

Sözleşmeli Astsubay braşları, Güverte, Makine, İdari ( erkek ve bayan ) Uçak Bakımı, Bilgi Teknojileri branşlarındadır. 

Uzman Erbaş branşları ise, Topçu, Elektrikçi, İkmal, Şoför, Serdümen, Motorcu, Kurbağa Adam ve muhafız branşlarında dağılmaktadır. 
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar, 
  • Yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç verecek olan adaylar,
  • Sağlık Durumu açısından görevine engel olacak durumu olmayan adaylar,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmayan adaylar,
Şartları aranmaktadır. Ayrıca bunlar dışında aranan özel şartlara ulaşmak için alt kısımdaki linkler yardımı ile ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz. Başvuruda bulunacak olan adaylar en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeler gerekmektedir. Başvurullar sadece Sahil Güvenlik Komutanlığı sitesinden yapılacaktır. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı 107 İşçi Personel Alımı Ayrıntıları;

Sahil Güvenlik Komutanlığı 26 Ekim 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusunda 107 kişilik personel alımı yapacağının duyurusu yapmıştı. 107 kişilik kadroda, Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığı Bayraklı İzmir'de 36 işçi, Marmara ve Boğazlar Onarım Destek Komutanlığı Tuzla İstanbul'da 40 işçi personel, Sahil Güvenlik Mersin Onarım Komutanlığı Akdeniz Mersin'de 9 işçi personel ve Karadeniz Onarım Destek Komutanlığı İlkadım Samsun'da 22 işçi personel alacaktır. 
  • 18 Yaşını tamamlamış olan adaylar, 
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar,
  • 2014 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmiş Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olan adaylar,
  • Affa uğramış dahi olsa herhangi bir suç hükümlülüğü olmayan adaylar,
  • Yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç verecek olan adaylar,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olan adaylar,
  • Sağlık durumu görevini yapmasına engel olmayacak olan adaylar,
Şartları aranmakta olup başvuruda bulunacak adaylar en geç 04 Kasım 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlükleri veya internet (www.iskur.gov.tr.) aracılığıyla yapılacaktır.

Her iki farklı tarihli ilanlar hakkında tam metinlere ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilir ve oradan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Sözleşmeli Subay,
Sözleşmeli Astsubay,
Uzman Erbaş,

Ege Deniz Onarım Destek Komutanlığı Bayraklı İzmir
Marmara ve Boğazlar Onarım Destek Komutanlığı Tuzla İstanbul
Sahil Güvenlik Mersin Onarım Komutanlığı Akdeniz Mersin
Karadeniz Onarım Destek Komutanlığı İlkadım Samsun
Editör: TE Bilisim