Sahil Güvenlik Komutanlığı 13Ekim 2016 tarihinde bünyesindeki personel ihtiyacı için Devlet Personel Başkanlığı tarafından bir duyuru gerçekleştirmişti. Yapılan duyuruda Sahil Güvenlik Komutanlığı 105 Sözleşmeli Astsubay, 50 Sözleşmeli Subay ve 653 Uzman Erbaş alımı yapıyor. Alım başvuruları 17 Ekim 2016 tarihinde başlamıştı. Ancak Son başvurular 31 Ekim 2016 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunacak adaylar son başvuru tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Aksi taktrde yapılan başvurular kabul olmayacaktır.Yapılan duyuruya göre adaylardan aranan şartlar ve diğer bilgiler şöyledir;

KADROLAR:
  • 105 Sözleşmeli Astsubay,
  • 50 Sözleşmeli Subay,
  • 635 Uzman Erbaş,
Olmak üzere toplamda 790 kişi alınacaktır. Sözleşmeli Astsubay ilanına erkek ve bayan adaylar başvuruda bulunabilir. Ayrıca, Sözleşmeli Subay alım kadroları, Güverte Sahil Güvernlik, Makine Sahil Güvrenlik, Bilgisayar Mühendisi, Ekeltronik Mühendisi, Endüstri Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi branşlarındadır.

Sözleşmeli Astsubay braşları, Güverte, Makine, İdari ( erkek ve bayan ) Uçak Bakımı, Bilgi Teknojileri branşlarındadır. 

Uzman Erbaş branşları ise, Topçu, Elektrikçi, İkmal, Şoför, Serdümen, Motorcu, Kurbağa Adam ve muhafız branşlarında dağılmaktadır. 

ARANAN GENEL ŞARTLAR:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar, 
  • Yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç verecek olan adaylar,
  • Sağlık Durumu açısından görevine engel olacak durumu olmayan adaylar,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmayan adaylar,

Adayların yukarıdaki belirtilen şartlar dışında her branşta da ayrı istenilen şartlar mevcuttur. bu şartlara her ilanın tam metninide uylaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR.;

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 17 Ekim 2016 tarihi ile 31 Ekim 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular,  sadece www.sgk.tsk.tr internet adresinden yapılacaktır.

Sözleşmeli Subay,
Sözleşmeli Astsubay,
Uzman Erbaş,


Yukarıda alım yapılacak kadroların tam metinleri bverilmiştir. Bunlara tıklayarak her ilan hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim