Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den 60 ve üzeri puan alan adayların başvuru yapabileceği 240 sözleşmeli personel alım ilanına başvurular nasıl yapılacak? Sahil Güvenlik Komutanlığı merkez ve taşra teşkilatında çok sayıda ve farklı unvanlarda yapılan alımlara başvuru şartları neler?

Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre 2018 yılı sözleşmeli personel alımı için 240 kişi alınacak. KPSS'den en az 60 alan adaylar başvuru yapabilecek.

HANGİ UNVANLARDA ALIM OLACAK?

Büro Personeli (Dava Takip, Giriş Kontrol, Fotoğraf, Hesap Sorumlusu, Resepsiyon) unvanlarında, Tekniker (Elektrik Tekniker, Elektronik Teknikeri, Bilgisayar Teknikeri, Harita Kadastro, İnşaat, Sıhhi Tesisat, Tapu Kadastro, Video Montaj) branşlarında. Teknisyen (Bilgisayar/ Veri Bankası, (Bakım Onarım, Basın Yayın, Elektrik, Motor, Santral, Gemi İnşa, Klima İklimlendirme, Sıhhi Tesisat, Destek Personeli (Personeli, Berber, Boyacı/ Badanacı, Hizmetli, Garson, Terzi) unvanlarında alım yapılacak. Türkiye genelinde bir çok ilde yapılacak olan pozisyonlarda Ankara, Trabzon, Çanakkale, Mersin, İskenderun, Antalya, İstanbul, Çarşamba, İzmir, Marmaris, Trabzon, Mudanya illerinde görev alacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların 657 sayılı DMK 48. maddesindeki genel şartları taşımaları istenilmektedir. Başvuru yapmak istenilen unvandaki eğitim şartlarını taşımaları ve KPSS sınavından 2016 yılı P3 ve P94 puan türlerinden mezun olduğu eğitim düzeyine göre 60 puan almış olmak gerekiyor. yaş şartlarında ise 18 yaşını tamamlamış olmak, en fazla 35 yaşında olmak gerekiyor. Askerlik ile ilişiği bulunmamak. İlanda belirtilen niteliklere sahip olmak şartları bulunuyor.

BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar internet üzerinden başvuru yapabilecek. Diploma ve mezuniyet belgelerinin ön yüzünü sisteme yüklemeleri gerekli olacak.  sahilguvenlik.gov.tr adresi üzerinden başvuru alınacak. Başvurular 9 Nisan 2018 tarihinde saat 15:00'de başlayacak. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan tarihinde saat 14:00'da son bulacak. Mülakata girmeye hak kazanan adaylar 15 mayıs tarihinden sonra ilan edilecek.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim