Sağlık bakanlığı personel alımlarına devam ediyor. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir çok sağlık çalışanı farklı unvanlarda görev alıyor. Sağlık bakanı Ahmet DEMİRCAN, bakanlık bünyesindeki alımlarda peş peşe iyi haberler verdi. Adaylar ise yapılacak alım duyurularına beklemekteler. Alımların unvan dağılımlarında henüz belirsizlik olsa da diğer yaşanan gelişme de sağlık personelinin yıpranma payının verilecek olması. Diğer yandan Sağlık-Sen'den 36 bin personel alımına ilişkin değerlendirme geldi.

SAĞLIKÇILARA YIPRANMA PAYI

Torba yasa ile önümüzdeki günlerde sağlık personelinin merakla beklediği yıpranma düzenlemesinin hangi şartlarda ne şekilde yararlanılacağı belli olacak. Sağlık bakanlığı çalışanları için önemli yere sahip olan yıpranma düzenlemesine ilişkin düzenlemenin detaylarını paylaşmaya devam edeceğiz. 

20 BİN DEMİŞTİK 36 BİN SEVİNDİRDİ!

Sağlık-Sen genel başkanı Metin Memiş sağlık personeli alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 36 bin personel alımını sevindirici bulan Memiş, "Sağlık Bakanlığı 40 ayrı mesleği barından bir kurum sayılardaki açıkların giderilmesi gerekiyor. Açık giderilirse hem çalışanların iş yükü azalacak, hem de nitelikli sağlık hizmetinin verilmesi sağlanacak" dedi. Bakanlığı 36 bin personel alımının sevindirici olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilisim