Sağlık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere on binlerce personel alımı yapmaktadır. Alımlarda genel olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta ve adaylar mülakatlar doğrultusunda alım ilanlarına göre sözleşmeli ya da daimi statüsünde alınmaktadır. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında yıl içerisinde toplam 12 bin sağlık personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Bu alımların yeterli olmayacağını ve personel alım sayısının artırılması için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin yapıldığını duyuran Recep Akdağ'ın açıklamasından sonra sosyal medyada alımların 15 bin ya da 20 bine kadar çıkmasının tahmin edildiği söylenmişti.

Görüşmeler Devam Ediyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yıl içerisinde toplam 12 bin personel alımı yapacaklarını duyurmuştu. Ancak bu alımların yeterli olmayacağı ve daha fazla personel alımının yapılması gerektiğini de ifade etmişti.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş yaptığı açıklamasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile personel alım sayısını değerlendirmek için görüşme yaptıklarını belirterek alım sayısının 20 bine yükseltmek için Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. Henüz alımın 20 bine yükseltilip yükseltilmeyeceği konusunda net bir bilgi yok. Ancak Maliye Bakanlığı yaptığı görüşmelerinde Sağlık Bakanlığının 20 bin personel talebine onay verirse alımların yapılacağı bekleniyor.