Sağlık Bakanlığı 04 Eylül 2018 tarihinde yayımladığı ilana göre bünyesindeki işçi perosonel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. Söz konusu ilana göre en az ilköğretim mezunu 5 bin 298 işçi ve personel alımı yapılacak. İlgili ilana göre farklı statülerde işçi alımı yapılacak olup adaylar 13 Eylül 2018 tarihinde başvurularını tamamladı ve şimdi herkes Başvuru sonuçlarının ve Kura çekiminin ne zaman yapılacağını merak ediyor. İlanı bir kez daha hatırlamak adına sizlere detaylı bilgiler vereceğiz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı toplamda 5 bin 298 kişilik kadro ile Sürekli işçi, Engelli işçi ve Eski hükümlü işçi alımı yapıyor. Buna göre alım pozisyonları ise, Kaynakçı ( Elektrik ve Oksijen ), Temizlik Görevlisi. Marangoz, İnşaat Boyacısı/ Boyacı ve Isıtma ve Sıhhi Tesisat pozisyonlarında alım yapacak. Engelli olarak 431 işçi, Sürekli işçi olarak 3 bin 591 ve Eski hükümlü olarak 1276 işçi alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEYDİ?

Adaylardan başvuru yapabilmeleri için, En az ilköğretim mezunu olmaları, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki, 1,4,5,6,7 ve 8 inci maddelerindeki şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli ayığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve Engelli ve Eski hükümlü pozisyonları için durumu gösterir belgeye sahip olmak şartları ile başvuru yaptılar.

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

Adaylar başvurularına 04 Eylül 2018 tarihine başladılar. Başvurular 13 Eylül 2018 tarihinde sona erdi. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleştirdiler. Adayların bundan sonraki merak ettikleri konu ise Kura çekimi ne zaman yapılacağı ve Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacağı kaldı.

BAŞVURU SONUÇLARI VE KURA ÇEKİMİ?

Yayımlanan ilanda da belirtildiği üzre Sağlık Bakanlığı adaylara kura çekimi yapacak. İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçları ve her türlü ilgili duyurular Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü www.yhgm.gov.tr İnternet adresinden Duyurulacaktır. Kura ya katılacak adaylar ve kura sonucu yerleştirilen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve yayımlanan bu duyuru tebligat yerine geçecektir.

Kura sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan göreve başlamayan veya atanma şartlarını taşımadığı halde göreve başlatılmayan adayların yerine ihtiyaç duyulacak sayıda yedek adaylar noter kurası ile belirlenecektir. Kura çekimi ne zaman yapılacağı hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Kura çekimi İŞKUR tarafından belirtilen Nihai listeye göre belirlenecektir.

İlgili Kura çekimim tarihi veya sonuçlar duyurulduğunda anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Yayımlanan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim