Sağlık Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere her sene on binlerce personel alımı yapmaktadır. Kurumlar arasında en çok personel alımı yapan Sağlık Bakanlığının tüm kadroları adayların en çok rağbet ettiği pozisyonlardan bir tanesidir. 2017 yılında da on binlerce alım yapması beklenen Sağlık Bakanlığı tarafından müjdeli bir haber geldi ve 2017 yılı içerisinde toplam 20 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Hangi kadrolara kaç personel alımı yapılacak? Detaylar nedir?

20 Bin Personel Alım Müjdesi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş'ün açıklamasına göre 2017 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığının 20 bin personel alımı yapması beklenmektedir. Buna göre alımların Haziran ayına kadar yapılması beklenirken 20 bin personelin 9 bininin hizmet alanında görev alacağı tahmin ediliyor.

Yine bilindiği gibi Eyüp Gümüş, ülkenin farklı noktalarına çok sayıda sağlık merkezlerinin kurulacağını duyurmuş ve herkesin check-up kontrollerinin yapılacağını belirtmişti. Buralarda görev yapmak üzere de çok sayıda sağlık personeli alımları yapılacak.

Eyüp Gümüş ilk etapta toplam bin sağlık merkezi kurulumu yapılacağını duyurdu. Bu alanda yapılan yatırımların artması ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde ki kadroların daha da büyüyeceği ve birkaç sene içerisinde alımların hızlı bir şekilde artacağı tahmin edilmektedir. Bakalım 2017 yılında toplam kaç bin personel alımı yapılacak.
Editör: TE Bilisim