Ülkemizde yıl içerisinde en çok atama yapan kurumlar arasında yer almakta olan Sağlık Bakanlığı bu sene de yüklü bir alım gerçekleştirecektir. Buna göre Sağlık Bakanlığı memur alımları 2018 yılında kademe kademe yapılacak olup ilk aşama olarak 16 bin kişilik memur ataması gerçekleştirilecektir.

Sağlık Bakanlığının 16 bin memur alımını ne zaman yapacağı ve hangi kadrolar için kaç kişilik kontenjan ayırdığı büyük bir merak ile beklenirken sonunda geçtiğimiz günlerde duyuru geldi. İşin Olsa ekibi olarak kadrolara göre alınacak memur ve personel sayısını sizlere açıklıyoruz. Hangi kadro için kaç kişi alınacak?

HANGİ KADROYA KAÇ ATAMA YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı bu sene on binlerce personel ataması yapacak olup ilk olarak 16 bin kişilik alım ilanı başvuruların başlatılması bekleniyor. Peki hangi pozisyon için kaç kişilik alım yapılacak? Buna göre diş tabibi 1 personel, diyetisyen 1 personel, ebe bin 3 personel, hemşire 5 personel, psikolog 1 personel, sağlık memuru 45 personel, sağlık teknikeri 1 personel, tabib 6677 personel, uzman tabip 8266 personel olmak üzere toplam 16 bin atama gerçekleştirilecektir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı ilk kademe olarak 16 bin kişilik alımı gerçekleştirilecek ve pozisyonlar hakkında Resmi Gazete aracılığı ile de bilgi verildi. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre alımların yakın bir zamanda yapılması bekleniyor şu an için kesin bir tarih bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim