Sağlık Bakanlığının yılın ikinci yarısında kaç bin personel alıp almayacağı konusunda duyurular beklenmekte fakat konu hakkında her hangi bir açıklama yapılmamaktaydı. Sonunda beklenen açıklama Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre Sağlık Bakanı Recep Akdağ kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 12 bin personel alımı yapılacak.

Daha Fazla Personel İstiyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Sağlık Bakanlığı bünyesinden toplam 6 bin personelin görevden uzaklaştırıldığını belirterek birkaç hafta daha soruşturmaların devam edeceği ve yakın bir tarih ile soruşturmaların tamamen bitmiş olacağını duyurdu. Şuana kadar 12 bin kişilik boş kadro tespit ettiklerini açıklayan Recep Akdağ bu rakamın ilerleyen günlerde operasyonların ve soruşturmaların bitmesi ile daha da artabileceği konusunda bazı mesajlar verdi.

Daha fazla personel alımı yapmak istediklerini ve bu personellerin yerleşeceği kadroları tespit ettiklerini söyleyen Bakan Recep Akdağ şuan için 12 bin kişilik alım yapılmasının uygun olduğunu belirterek alınacak olan personellerin Sağlık Bakanlığı bünyesinde 4B sözleşmeli statüsünde istihdam edeceklerini duyurdu. Bu konu hakkında ilerleyen günlerde yeni bir yazılı ya da sözlü açıklamanın yapılması beklenmekte olup yurt genelinde yapılan FETÖ/PDY operasyonların tamamlanması ile sayıların net olarak belirtileceği tahmin edilmektedir.