Sağlık Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere açık pozisyonlarına çok sayıda personel alımı gerçekleştirmekte olup başvurular başlamadan genel olarak bakan tarafından alımların yapılacağına dair kamuoyuna açıklama yapılmaktadır.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 28 Mart 2017 tarihinde yaptığı müjdeli açıklamasında bakanlık bünyesinde toplam 12 bin 500 kişilik personel alımı yapacaklarını ve alımların iki ay içerisinde yapılacağını belirtmişti. Sonunda müjdeli haber geldi ve başvuruların hangi tarihte alınacağı duyuruldu. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman başlayacak.

TARİHLER DUYURULDU

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik personel alımına ilişkin sonunda başvuru tarihi verildi. Buna göre net bir tarih yok ancak ay olarak bir tarih verildi. Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik personel alımı başvuruları Mayıs 2017 itibari ile başlayacak. Henüz şu günde yapılacak cinsinden bir açıklama gelmedi fakat alımların Mayıs 2017 tarihi itibari ile başlayacağı öğrenilmiş oldu.

GÜVENLİK SORUŞTURMALARI DEVAM EDECEK

Bilindiği üzere artık kamu kurumlarına memur ve personel alımlarında güvenlik soruşturmaları yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 kişilik personel alımında da adaylara güvenlik soruşturmaları yapılacak. Güvenlik soruşturmaları özellikle halk tarafından desteklenmektedir ancak adayların en çok istediği konulardan bir tanesi güvenlik soruşturmaların çok uzun sürdüğü ve bu sürenin olabildiğince kısaltılması istenmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim