Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından ilan edilmesi belenen personel alımı duyurusu geçtiğimiz günlerde PTT insan kaynakları ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan ilan da PTT'nin kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam bin 750 kişilik personel alımı yapacağı öğrenildi.

Buna göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere üniversite mezunu işe memuru ve büro memuru kadroları için toplam bin 113 personel alımı gerçekleştirecek. Peki kimler başvuru yapabilir ve aranan şartlar nedir?

KİMLER BAŞVURABİLİR

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
- 18 ile 35 yaş arasındao olmak
- Kamu haklarından yasaklı olmamak
- Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.
1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.
2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.
Adayların yukarıda belirtilmiş olan şartlara sahip olması gerekiyor.

BÜRO - GİŞE GÖREVLİSİ MAAŞLARI VE MESAİ SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
YÖK EK-2 Bölümleri İçin Tıklayınız

BAŞVURULAR

Başvurular PTT'nin insan kaynakları sitesi aracılığı ile yapılmaktadır. Adaylar başvuru şartlarını yukarıdan öğrenebildiği gibi yine YÖK EK - 2 bölümleri içinde adaylara link sunulmuştur. Başvurular için aşağıdaki linkleri takip ediniz.

ALIM İLANI İÇİN TIKLAYINIZ