PTT Memur Personel Alacak



Ptt geçen yerleştirme döneminde alım yapmamıştı. Ptt’nin 2014/2 alımları sonrasında çok sayıda personel alması bekleniyor. Bildiğiniz üzere KESK, PTT aleyhine idari sözleşmeli personel alımına dava açmıştı. Dava sonucunda verilen kararlara göre PTT alım yapmadan önce personel yönetmeliğini değiştirecek. Bu değişiklik yapılır yapılmaz alımlar gerçekleşecek. Bu Alımlarda Kaç Kontenjan Var? PTT’nin personel alımlarında 2600 kontenjan açması bekleniyor. Fakat bu sayıda son dakika da yükselme ya da azalma olabilir. Son açıklanan rakamlara göre PTT 1000 tane dağıtıcı, 1200 tane gişe görevlisi ve 400 civarı teknik personel almayı planlıyor.

PTT sözlü sınav da yapacak KESK tarafından Kurumun idari sözleşmeli personel yönetmeliğine açılan dava sonucunda işler daha da sarpa sardı. PTT bundan sonra alım yaparken KPSS puanına göre çağırdığı adayları birde sözlü sınava tabi tutacak. PTT Personel Alımı ne zaman olacak? PTT’nin yapacağı yönetmelik değişikliğinin 2 hafta içerisinde sonuçlanması bekleniyor. PTT Ocak sonu yada Şubat ayının ilk günlerinde personel ilanını vermeyi planlıyor. "Alım haberleri asılsızdır" duyurusu gerçek mi? PTT’nin alım yapacağı haberlerinin çıkması üzerine binlerce kişi telefonlara sarılıp PTT’yi aramaya başlayınca kurum tarafından "medyada çıkan haberler asılsızdır" şeklinde duyuru yapılsa da, bu sadece gereksiz aramaları engellemek için alınan bir önlem.

Alınacak personel Hangi statüde görevlendirilecek? PTT tarafından yapılan mülakatta başarı sağlayan adaylar "Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik" hükümlerine tabi olarak istihdam edilecekler. Adaylar buna göre "kamu hukukuna tabi" bir idari sözleşme kapsamında göreve başlayacaklar. PTT bünyesinde çalışmaya başlayan adaylar, PTT ile aralarında doğacak olası bir uyuşmazlıkta idare mahkemesine başvuracaklar. Alınacak personel kesinlikle işçi yada memur değildir. Bu personeller PTT için oluşturulmuş özel ve yeni bir sözleşmeli personel statüsüne tabidirler.

İlk defa atanan personellerde önce 4 ay deneme süresi olacak Açıktan ilk defa atanan personelin atandığı pozisyona göre 4 ay deneme süresi olacaktır. Eğer deneme süresi sonunda personel yeterli görülmezse PTT ile ilişkisi kesilecektir. Bunun yanı sıra deneme süresi içerisinde kınama ya da uyarı cezası alanlara da aynı işlem uygulanacaktır.

PTT göreve keyfi olarak son verebilir mi? PTT’nin böyle bir hakkı yoktur. Sözleşmenin sonlanmasının şartları aşağıdaki gibidir: a) İstekle ayrılma. b) Emeklilik, malüllük, ölüm. c) Yaş haddi. ç) Göreve alınma şartlarından herhangi birinin kaybedilmesi. d) Personelin ehliyetsizliği ve kifayetsizliğinin tespit edilmesi. e) Sözleşmenin yenilenmemesi. f) Disiplin cezası sonucu işten çıkartılması.
Editör: TE Bilisim