Posta ve Telgraf Teşkilatı ( PTT )  bünyesine dağıtıcı pozisyonunda toplamda 637 persnel alımı yapacak. Alımlar İdari Hizmet Sözleşmeli personel şekilde yapılacak. Adaylar istenilen şartları taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilecek olup, daha sonra ise sınava tabii tutulacaklardır. Sınavda da başarılı olan adaylar ise kadroya alınarak işe başlayacaktır. 

ARANAN ŞARTLAR:

Posta ve Telgraf Teşkilatı ( PTT ) alımını yaoacağı dağıtıcı pozisyonu için adaylardan, T:C. vatandaşı olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Her türlü iklim şartlarıda görevini yapmasına, posta dağıtım işlerini yay şeklinde yapabilecek olmak, Erkeklerde 168cm den bayanlarda ise 160 cm den kısa boylu olmamak, İki yıllık eğitim veren yüksek okulların veya YÖK onaylı yurtdışı okulların aşağıda verilmiş olan Ek-3 listesindeki bölümlerden mezun olmak, son başvuru tarihi itibari ile en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sürücü belgesine sahip olmak, daha önce çalışılan kurumdan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olmak, Askerlik durumu itibari ile askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak, herhangi bir başka kurumda mecburi hizmet şartı olmamak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun adayların başvuruları kabul edilecektir. 

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak olan adayların başvuruları bugün başlamış olup en geç 23 Nisan 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak olup adaylar en fazla 25 (yirmibeş) tercih yapabilecektir. 

Başvurular için : ik.ptt.gov.tr
https://goo.gl/wDzbUE

YÖK EK-2 ve EK-3 Bölümleri

Dağıtıcı Maaşları Ne Kadar? Çalışma Süresi ve Görevleri Nedir?​
Editör: TE Bilisim