PTT geçtiğimiz hafta bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı personel alımı yapacağını belirtmişti. İlk yayımlanan ilana göre başvuruların 18 mayıs 2018 tarihinde sona ereceği bildirilmişti. Ancak PTT tarafından yayımlanan son duyuruya göre başvuru sürelerinde güncelleme yapıldı ve başvurular uzatıldı. Başvurularına başlayan adaylar için ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar için haberimizin devamında sizlere detaylı bilgi veriyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI NELERDİR?

PTT bünyesine toplamda 5 bin kişilik boş kadrosu ile farklı pozisyon ve niteliklerde personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanana ilana göre farklı pozisyonlarda alım yapılacak. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecek ve Söz konusu olan Sınav Ücreti olan 60 TL ti yatırmaları dahilinde adaylara Sınav yapılacaktır. Sınav sonucunda ise adayların kadro işlemleri yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR? Ek-1 , Ek-2 ve Ek-3 Tabloları 

PTT 5000 personel alımı yapacak ve farklı kadrolara alım yapılacak. Buna göre PTT 2 bin 625 Gişe ve Büro Görevlisi, 200 Tekniker, 200 Mühendis, 20 Mimar, bin 623 Postacı ve 82 Avukat olmak üzere toplamda 5 bin kişi alacak. Ayrıca kadro dağılımları ve bölüm detaylarını incelemek için Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 tablolarını inceleyebilirsiniz.

Ek-1

Ek-2

Ek-3

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

PTT 5 bin personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle bazı nitelikleri taşımaları gerekmektedir. İlana göre adaylardan, Türk Vatandaşı olmak, 14 Mayıs 1984 ve sonrası doğumlu olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir başka kuruluşa mecburi hizmet şartı olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Yapılacak sözlü veya yazılı sınavdan başarılı olmak, Daha önce hizmet verdiği kurum veya kuruluştan disiplin suçu ile ayrılmamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Ayrıca adaylardan özel olarak kadrosuna göre nitelikler aranıyor. Her kadro için aranan özel şartlar farklı olup bunları PTT kadro dağılımı ve Özel Şartlar adlı haberimizden öğrenebilirsiniz.

BAŞVURULAR UZATILDI! NE ZAMAN SONA ERECEK?

PTT ilk yayımlamış olduğu ilanına göre bünyesine personel alımı için başvurularını geç 18 Mayıs  2018 tarihine kadar devam edeceğini bvelirtmişti. Bunun üzerine son olarak yayımladığı ilana göre ve yapılan güncellemeye göre başvuru süreleri uzatıldı. Buna göre başvurularına 14 Mayıs 2018 tarihinde başlanan PTT için başvurular en geç 21 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. Aynı zamanda Sınav ücretlerine en geç 21 Mayıs 2018 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir.

Adaylardan, sınav ücreti olarak 60 TL tahsil edilecektir. Sınav hizmetlerinin yerine getirilebilmesi amacıyla tahsil edilecek bedel, PTT’nin 1840 no’lu posta çeki hesabına sınav başvurusundan önce yatırılacaktır. Adaylar sınav ücretini, 14/05/2018 - 21/05/2018 tarihleri arasında yalnızca PTT işyerlerinden (Merkez veya Şube) ve PTTMatik’lerden T.C. Kimlik Numarası ile yatırabilecektir. Yayımlanan son güncel ilana ulaşmak için İlanın Tam Metni'ni inceleyebilirsiniz.

PTT Başvuru ekranına ise Buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim