PTT Geçtiğimiz günlerde yaptığı alım duyurusu ile bir çok PTT persomeli olmak isteyen vatandaşın yüzü güldürdü. Ancak yapılan duyuruda başvuruların 18 Şubat 2017 tarihine kadar devam edeceğide bildirilmiştir.  Toplamda 133 Kişilik boş kadro ile Dağıtıcı alınacak olup bunların 100 Kişilik kadrosu, İstanbul Avrupa yakasına ve geriye kalan diğer 33 kişilik kadrosu ise İsyanbul Anadolu yakasına dağıtılacaktır. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup adaylar KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şarttır. 

Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak ?

Daüğıtıcı olmak isteyen adaylardan PTT hem genel hemde özel kadro şartı aramaktadır. Bu şartların hepsine uygun olan adayların başvuruları kabul edilecek olup sözlü sınava tabii tutulacaklardır. 

Adaylardan Aranan Genel Şartlar:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, Kamu haklarından mahrum bulunmamaları, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, sözlü sınavda başarılı olmak, herhangi bir kuruma veya kuruluşa hizmet borcu olmamak,herhangi bir cezası bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan veya kuruluşundan emekli aylığı almıyor olmak.

Aranan Özel Şartlar:
  • İki yıllık eğitim veren yüksekokulların bölümlerinden veya yurtdışında yök onaylı okullardan önlisans mezunu olmak,
  • Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı,
  • Erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek
Alım Tablosu:



Başvurular nereye yapılacak ?

Başvuru yapacak olan adaylar en geç 18 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Şirketimizin www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim