Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı alanlarda sözleşmeli olarak kamu personeli alacağını belirtti. Adaylar ilan içni başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup artık başvurular sona ermektedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) adaylardan, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılan Yabancı Dil Sınavından Almanca, ingilizce, Arapça, Fransızca, Rusça dillerinini herhangi birinden puan almış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, En az 4 yıllık eğitim veren yüksek kurumlarından mezun olmuş olmak, Alımı yapılacak ilgili bölüm için tecrübe sahibi olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

ALIM YAPILACAK ALANLAR NELERDİR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesine toplamda 11 kişilik boş pozisyon ile, 5 İstatistik, 1 İşletme, 1 Maliye, 1 Türk Dili ve Edebiyatı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ,Türkçe Öğretmenliği ve 3 kişilik pozisyon ile ise, 4 yıllık programlardan mezun olup Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim dalı veya bölümü programlarında yüksek lisans yapmış olmak şartı ile toplamda 11 Sözleşmeli Personel alımı yapacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar ilan için başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup, en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelem kiçin Buraya Tıklayınız.