Geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı tarafından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların ilan tarihi olan 19 Mart 2018 tarihi ile başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularını yapabilmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmeketdir. Buna göre ÖSYM toplamda 5 kişilik boş kadrosu ile Sözleşmeli olarak personel alımı yapacak ve ilanda belirtilen niteliklere göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor.

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar mutlaka, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel durum olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak ilgili alanda iş tecrübesine sahip olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili alanlarından mezun olmak, Yurtdışında eğitim almış olan adaylar için YÖK tarafından onaylı ve kabul edilmiş yükeköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak ve Yabancı Dİl Sınavından ( YDS ) İngilizce dilinden C veya B seviyesinde puan almış olmak nitelikleri aranacaktır. Adaylar bu nitelikler doğrultusunda 11 Nisan 2018 tarihinde Giriş sınavına katılacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

ÖSYM personel alımı başvuruları 19 Mart 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Hala başvurusunu yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar en geç 02 Nisan 2018 tarihine kadar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi internet sitesinden alınacak sınav formu ve istenilen belgeler ile birlikte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresine şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim