ÖSYM KPSS'siz personel alımı yapacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kamu Personeli Seçme Sınavı olmadan memur alımı yapılacağını açıkladı. Devlet Personel Başkanlığından yapılan duyuruda sözleşmeli bilişim personeli için sözlü sınav ile alım yapılacak. Başvuru şartları neler? Hangi tarihleri arasında başvuru alınacak?

BAŞVURU ŞARTLARI

Eğitim ve Dil Şartı : Devlet personel başkanlığının yayımladığı iki ayrı duyuruda (15 Mart ve 19 Mart tarihlerinde) toplamda 10 personel istihdam edilecek. İngilizce Öğretmenliği İngiliz Dili ve Edebiyatı Mütercim - Tercümanlık (İngilizce) İngiliz Dil Bilimi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyatı ölümünden 1 Kişi A düzeyi İngilizce bilgisine sahip olması istenilmektedir. 4 yıllık programlardan mezun olup Eğitim Bilimleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ve Eğitim Programları ve Öğretim bölümlerinden yüksek lisans yapmış olan 1 kişi alınacak İngilizce Yabancı Dil Puanının C düzeyinde olması gerekli. Coğrafya ve coğrafya Öğretmenliği mezunu 1 Kişi İngilizce Yabancı Dil Puanı C düzeyinde puan almış olmak gerekiyor. Hukuk öğrenim mezunu 1 Kişi İşletme mezunu 1 kişi Yabancı Dil Puanı C düzeyinde, Arapça Öğretmenliği Arap Dili ve Edebiyatı, Mütercim -Tercüman(Arapça) bölümlerinden mezun olan 1 kişi ise Yabancı Dil düzeyinde Arapçadan B düzeyi puan almış olmak gerekli olacak. Son olarak Fizik ve Fizik Öğretmenliği mezunu olan 1 Kişi C düzeyi İngilizce puanı almış şartı bulunuyor.

Tecrübe şartı: Adayların ihtiyaç duyulan branşlara bilgi ve tecrübeli olmaları istenilmektedir.

Özel Şartlar : T.C. vatandaşı olmak, askerlik ile ilişiği bulunmamak, görevini yapmaya engel hastalığı bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53. maddedeki suçlardan mahrum olmamak, güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanmak şartları bulunuyor.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular ilan tarihinden itibaren başladı. Adayların 15 Mart tarihinde yayımlanan ilana 30 Mart tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor. 19 Mart tarihindeki yayımlanan ilanda ise 2 Nisan tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

2018/2 (ilan tarihi 15 Mart) Sözleşmeli Bilişim personeli alım İlanı için tıklayın

2018/3 (ilan tarihi 19 Mart) Sözleşmeli Bilişim personeli alım İlanı için tıklayın

Editör: TE Bilisim