Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ekskliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. 

Buna göre İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine istihdam edilmek üzere 15 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunda İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yazılı ve sözlü olarak sınav yapılacaktır. Adayların söz konusu sınava katılabilmeleri için KPSS'den ve YDS den puan almış olmaları gereklidir. Adayların KPSS ve YDS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre puanların KPSS nin %70 i ve YDS nin %30 u esas alınacaktır.

Yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre ise, 1 Tasarım Uzmanı ve Proje Yöneticisi, 1 Veri tanabı Yöneticisini, 2 Veri tabanı Uzmanı, 3 .net uygulama geliştirme uzmanı, 2 kıdemli ağ uzmanı, 2 Sistem yöneticisi, 2 Sistem Uzmanı ve 2 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı olmak üzere toplamda 15 kişi alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların söz konusu ilana başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak, Yurtdışında eğitim almış olanlar için YÖK tarafından bu bölümleri kabul edilmiş denklik belgesine sahip olmak, Erkek daylar için askerkliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranır.

Ayrıca adayların sınava katılabilmeleri için, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM taraından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İlana başvuru yapacak adaylar başvurularına 16 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 24 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular, www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan "2018 yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru Formu"nu doldurarak elektronik ortamda başvuru yapılacaktır. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adyaların listesi ise Bakanlığın resmi iternet sitesi üzerinden 05 Kasım 2018 tarihinde duyurulacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.