Milli Savunma Bakanlığı boş bulunan pozisyonların doldurulması için personel alımı yapmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan personel alım ilanları Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan ilan ile Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere lise, önlisans ve lisans mezunu aday alımı yapacağını duyurmuştu. Başvurular halen devam etmekte olup 6 Şubat 2017 tarihinde başvurular sona erecek. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek isteyen adayların başvuru yapması gerekmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilir

Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 135 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Peki alım ilanına kimler başvuru yapabilir?
Öncelikle başvuru yapacak olan adayların lise, önlisans veya lisans mezunu olması gerekmekte olup Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir. Girilen bu sınavlardan adayın KPSSP94, KPSSP93 veya KPSSP3 puan türlerinden birini elinde bulundurması gerekmektedir.

Mezuniyetlere göre kadrolar verilmiş olup adaylar kendi mezuniyetlerine uygun olarak kadrolara müracaat edebilir. Ancak her kadro için nitelik kodu belirlenmiştir. Bu nitelik kodlarına da adayın sahip olması gerekmekte olup nitelik kodu hakkında bilgi edinmek isteyenlerin ÖSYM'nin resmi sitesinde ki nitelik kodlarını incelemesi gerekmektedir. Müracaat etmek isteyenlerin 6 Şubat 2017 tarihinde kadar aşağıda ki resmi bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

http://www.msb.gov.tr/
https://pertem.kkk.tsk.tr/Form/memur2016_1.pdf
Editör: TE Bilisim