Milli Güvenlik Kurulu her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaktadır. 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi atama kapsamında Milli Güvenlik Kurulunun personel alımı yapıp yapmayacağı belli değildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan tercih kılavuzu ile kurulun personel alımı yapacağı öğrenildi.

Hangi Pozisyonlara Personel Alınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yaynlanan tercih kılavuzu incelendiğinde Milli Güvenlik Kurulunun personel alımı yapacağı öğrenildi peki hangi pozisyonlara personel alımı yapılacak.

Koruma ve Güvenlik

Yukarıda adı geçen pozisyona önlisans mezunu adaylar alınacak.

Kimler Başvurabilir

Milli Güvenlik Kurulunun alım yapacağı Koruma ve Güvenlik Kuruluna kimler başvurabilir?
MGK'da Güvenlik olarak istihdam etmek isteyen adayların önlisans mezunu olması gerekmekte olup 3389 nitelik koduna sahip olması gerekmektedir. Önlisans mezunu olan adayın (Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik) gibi bölümleri bitirmiş olması gerekiyor.

Başvurular ais.osym.gov.tr adresinden yapılmaya başlandı ve son başvuru tarihi 1 Temmuz 2016 olarak belirtilmiş olup başvuru yapan adayların onay ücreti olan 15 lirayı TC kimlik numaraları ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı bankalara yatırması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim