Maliye Bakanlığı 50 Personel Alıyor

2016 yılının memur alımları başladı. 2016 yılı içerisinde Maliye Bakanlığı daha önce açıklamış olduğu  Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, için beklenen açıklamayı yaptı. Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına ilişkin genel şart ve nitelikleri sizlerle paylaşıyoruz.

 

Maliye Bakanlığı bünyesindeki Defterdarlık Uzman Yardımcılığı için 50 Personel Alımı yapacağını açıkladı. Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında çalışacak (Defterdarlıklarda) 50 personel alımı gerçekleştirecek. Peki kimler Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavına girebilecek? Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavı için KPSS Puan ortalaması kaç olmalı?  Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavı için yaş sınırı var mı? işte bu soruların cevapları...

 

Maliye Bakanlığı Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavı için başvuru yapacak adayların 5-6 Temmuz 2014 veya 4-5 Temmuz 2015 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş olmaları gerekmektedir. bu sınavlara giren vatandaşların girmiş oldukları sınavdan KPSSP39, KPSSP40, KPSSP42, KPSSP56 ve KPSSP118, puan türlerinin herhangi birinden en az 75 ve üzeri puan almış olması şartı vardır. Bu kriterlere uyan adaylar başvuruda bulunabilecektir.

 

Maliye Bakanlığı bünyesindeki Defterdarlık Uzman Yardımcılığı alımına ilişkin daha geniş bilgi sahibi olmak isteyen adayların (www.maliye.gov.tr) veya Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet sayfasına giriş yaparak alımlara ilişkin genel şart ve niteliklerin yanı sıra Sınav konuları, Sınav başvuru tarihi, Sınav başvuru şartı ile ilgi bilgi edinebilirler.