Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan şirket, firma, kurum ve kuruluşlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere lise mezunu veya öğrencisi personeli alımı yapmaya devam ediyor. Genel olarak mağazalar, marketler ve diğer firmalar en az lise mezunu şartı aradığı için lise diploması olan adayların iş bulma imkanları daha geniştir. Firma ve iş sayısı da oldukça fazla olduğu için lise mezunu veya öğrencilerine yönelik iş ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Buna göre faaliyetlerine devam eden kuruluşlar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere lise mezunu veya öğrencisi personeli alımı yapacak. Peki alım yapacak olan firmalar hangi pozisyonlar için alımı gerçekleştirecek. Adaylarda bulunması gereken özellikler nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Yayımlanan iş ilanları incelendiğinde Türkiye geneli lise mezunu veya öğrencisi toplam 12 bin personel alımı yapılması bekleniyor. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak. İş ilanları sitesinde yayımlanan ilanlar incelendiğinde şu pozisyonlar için personel alımı yapılacaktır.

Vardiya Amiri
Çağrı Merkezi Personeli
Market Çalışanı
Giyim Personeli
İdari Amir
Elektrikçi
Muhasebe
Sekreter
Kasa Sorumlusu
Kameraman
Fotoğrafçı
Ofis Elemanı

Yukarıda ki pozisyonlar başta olmak üzere toplam 12 bin personel alımı yapılması bekleniyor. Alımlar devam etmekte ve yeteri kadar başvuru alındığında ilanlar kapatılmaktadır. Bu yüzden sayı her ne kadar değişse de genel olarak 12 bin personellik alımın uzun süre devam etmesi gerekiyor. Her firma alım yapacağı personelde farklı özellikler aramakta olup başvuru yapmak isteyen ve detayları öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki bildiriyi incelemesi gerekiyor.

http://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&edl=LO,LM
Editör: TE Bilisim