Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) personel alımı yapacağını yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak için farklıstatlerde kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu En az ilköğretim mezunu olan Temizlikçi alacak. Buna göre bu pozisyona 406 Engelli Personel ve 330 Eski Hükümlü personel alımı yapılacak. İlgili ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NEDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine alımını yapacağı Temizlikçi pozisyonu için personel adaylarından, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Özel kanun veya diğer mevzuatlarnda belirtilen şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malüllük aylığı almıyor olmak ve İlköğretim mezunu olmak şartları aranacaktır.

Bu şartları taşıyan adaylar açık iş sayısının üç katı olarak noter huzurunda Kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen adaylar Sözlü Sınava tabi tutulacaktır. İşe alınan işçilerin deneme süresi 60 gün olup deneme süreci içerisinde başarısız olan adayların iş akdi fesh edilecektir.

İLAN İŞKURDA YAYIMLANDI VE BAŞVURULAR BAŞLADI!

Söz konusu ilan 15 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına başladılar. Başvurular Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinden alınıyor.  Başvurular en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresini kopyalayıp tarayıcısına yapıştırdıktan sonra açılacak ekranda İşyeri Ünvanı kısmına YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU yazarak açılacak pencerede ilanlara ulaşarak sisteme giriş yaparak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

KYK 3000 Kamu Personeli Alımı Ek-1 Liste İllere Göre Dağılımı

Ayrıca ilanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana ulaşabilirler.