İŞKUR Üzerinde Yayımlanan ilanlara göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan farklı bölgelerdeki Kazı Başkanlıkları bünyelerindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda 142 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapmaktadır. 142 personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Ayrıca adaylar geçici süreli olarak çalışacaklardır.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

İŞKUR resmi İnternet sitesinde Yayımlanan ilanlara göre 142 kişilik boşluk ile, Aydın Höyük Kazısına 10 işçi, Aydın NYSA Kazı Başkanlığı 39 işçi, Çorum Oratköy Kazı Başkanlığı 5 işçi, Denizli Hierapolis Antik Kazı Başkanlığı 20 işçi, İzmir Teos Antik Kenti Kazı Başkanlığı 25 işçi, Muğla Bencin Kazı Başkanlığı 22 İşçi, Muğla Bozukkale Sualtı Kazı Başkanlığı 11 işçi ve Tekirdağ Heraion Kazı Başkanlığı 10 işçi olmak üzere toplamda 142 kişilik boş kadro ile işçi personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı kazı başkanlıkları farklı alanlarda personel alımı yapmaktadırlar. Buna göre adaylardan, Alım yapılacak il ve ilçeye göre yani Kazı Başkanlığı alanlarına yakın bölge de ikamet ediyor olmak, En az Okur Yazar Olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Arkeolojik Kazı çalışmalarında beden gücü çalışabilmek, Gerekli görüle hallerde Kazı Başkanlığınca verilecek benzeri görevleri yerine getirmek, Arazi Koşullarına uyum sağlamak gibi şartlar aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını aşağıdaki ilanların metinlerine uyarınca belirtilen başvuru tarihleri içerisinde başvurular şahsen kazı başkanlığına yapılacaktır. Ayrıca başvuru esnasında aşağıda belirtilen belgelerde teslim edilmesi gerekmektedir.

İSTENEN BELGELER:

Adayların başvuru esnasında, İkametgah belgesi, Sabıka Kaydı, Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, Çok tehlikeli ve Tehlikeli işlerde Çalışabileceğine dair Sağlık Raporu belgesi ile başvuru yapacaklardır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanarak ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz.

Aydın Höyük Kazısına

Aydın NYSA Kazı Başkanlığı

Çorum Oratköy Kazı Başkanlığı

Denizli Hierapolis Antik Kazı Başkanlığı

İzmir Teos Antik Kenti Kazı Başkanlığı

Muğla Bencin Kazı Başkanlığı

Muğla Bozukkale Sualtı Kazı Başkanlığı

Tekirdağ Heraion Kazı Başkanlığı

Editör: TE Bilisim