Devlete bağlı olan kamu kurumları ve kuruluşları kendi  resmi internet siteleri üzerinden bünyelerin personel alımı yapmak için ilanlar yayımlıyorlar. Yayımlanan bu alımlar kurumların resmi internet sitelerinden olduğu gibi çeşitli kariyer siteleri tarafından da yayımlanarak sizlere aktarılıyor. Birçok siteden yayımlanan personel ilanlarını İşin Olsa ekibi olarak takip ederek aynı zamnanda sizlerle de paylaşıyoruz.

PERSONEL ALIMI YAPACAK OLAN KURUMLAR

Personel alım konusunda belirlenen özel şartlar içersinde KPSS şartı arayan kurumların birçoğu üniversite hastaneleri, çok sayıda sağlık personellerini kendi bünyelerine katarak geniş bir sağlık ekibi kurmayı amaçlıyorlar. Hastanelerden sonra şartlı kabul yapan diğer kurumlar ise genellike ile belediyeler ve bakanlıklar bulunmaktadır. Personel alımı yapacak olan kurumların listesi ise şu şekildedir. 

KPSS şartız alım yapan kurumlar " İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İşkur (Danışman Alımı), Belediye Binaları" alımları yapmaktadır.

KPSS şartlı olarak alımları gerçekleştiren kurumlar arasında ise " Adnan Menderes Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi" olarak açıklanmıştır.

ADAYLARDAN İSTENİLEN BAŞVURU KOŞULLARI

Adaylardan istenilen KPSS şartlı ya da KPSS şartsız olarak yapılan alımları yapan kurumların belirlemiş olduğu genel şartlar şu şekildedir; " Devlet Memurları Kanununda yer alan koşulları barındırması gerekiyor, yapılacak olan başvuru koşullarına göre belirlenen unvanları sağlaması gerekmektedir. T.C. vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bırakılmaması, eğitim şartlarını sağlamak, tercih olarak deneyim, sertifika şartlarını elinde bulundurması, engel teşkil edebilecek sağlık sorununun bulunmaması, belirlenen yaş aralığında bulunması, güvenlik ve arşiv soruşturmlarından olumlu sonuç almak, erkek adayların askerlik ile iligilil sıkıntıları kalmaması" adaylardan istenilen şartlardandır

KPSS ŞARTINI GEREKTİREN İLANLARIN METİNLERİ

Kadrolarına alım yapacak olan üniversitelerin belirlediği metinler şu şekilde açıklanmıştır.

Adnan Menderes Üniversitesi personel alım ilan metni için TIKLAYINIZ

Fırat Üniversitesi personel alım ilan metni için TIKLAYINIZ

Dicle Üniversitesi personel alım ilan metni için TIKLAYINIZ

Bozok Üniversitesi personel alım ilan metni için TIKLAYINIZ

Karadeniz Teknik Üniversitesi personel alım ilan metni için TIKLAYINIZ

Gazi Üniversitesi personel alım ilan metni için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim