Türkiye genelinde Bekç alımları yayımlandı. 15 Farklı valilik bünyelerine 6 bin 550 kişilik kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapıyorlar. Bir çok Valiliği alım ilanları başladı! Başvuruları başlayan bölgeler için adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. Kamuya alınacak 6550 adaylardan KPSS şartı olmadan bekçi alımı yapılacak. Buna göre 6 bin 550 bekçi alımı ilanına başvuru yapacak adaylar aranan bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bekç alımına başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilir. Adaylardan, 

- En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Askerlikhizmetini yapmış olmak, 

- En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ( dahil ) ile 27 ( dahil ) olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak ve Başvuru yapılacak il/İlçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak,

- 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmamak.

Adaylar yukarıda belirlenen şartları taşıdıkları halde başvurularını yapabilecek. Ayrıca adaylara öncelikle sözlü sınav yapılacak olup, sözlü sınavdan başarılı olan adaylar yazılı sınava çağırılacak. Yazılı sınavdan da başarılı olanlar Valilikler tarafından asil ve yedek listesine alınacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar Valiliklerin yayımladığı ilanda belirttikleri tarihler içerisinde, mesai saatleri içerisinde 08:30 ile 17:00 saatleri arasında başvularını yapabilirler. Başvurular, adayların bulundukları ilçe emniyet müdürlüğüne şahsen yapılacaktır.

HANGİ VALİİLİK KAÇ BEKÇİ ALIMI YAPIYOR?

Valilikler ilanları yayımladılar. Buna göre 15 valilik toplamda 6 bin 550 bekçi alımı yapacak. İstanbul Valiliği 2000, Samsun Valiliği 250, İzmir Valiliği 750, Bursa Valiliği 250, Trabzon Valiliği 150, Gaziantep Valiliği ( alım sayısı belirtilmemiş ), Hatay Valiliği 300, Mersin Valiliği 500, Antalya Valiliği 250, AdanaValiliği 600, Erzurum Valiliği 150, Ordu Valiliği 100, Ankara Valiliği 1000, Koceli Valiliği 200 ve Sakarya Valiliği 150 olmak üzere toplamda 6 bin 550 bekçi alımı yapılacak.

Adaylar valilklerin ilanlarını inceleyebilmeleri için aşağıdaki ilanın tam metnini inceleyebilirler. 

İlanın Tam Metni

Daha Detaylı Bilgi almak için ise aşağıdaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

Hangi Valilik Kaç Bekçi Alımı Yapacak? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Editör: TE Bilisim