Kamu Personeli Seçme Sınavına giren 6 milyon aday merak ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihini bekliyor. Bu tarih itibari ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile adaylar merkezi yerleştirme atamasına tercih yapabilecek. En çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi şüphesiz ki belediyelerin alım yaptığı zabıta memuru kadrolarıydı. Bugün yayımlanan bildiri ile merkezi yerleştirme memur atamaları kontenjan sayıları duyuruldu. Türkiye geneli belediye kontenjanlarına bakıldığında toplam 70 zabıta memuru alımı yapılacağı görüldü. Peki zabıta memuru kadrosuna kimler başvuru yapabilecek? Ne mezunu olmak gerekiyor?

Kimler Başvurabilir

Türkiye geneli belediye alım ilanlarına bakıldığında zabıta memuru kadrosu için 70 kişilik alım yapılacağı görüldü. En çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi olan zabıta memurluğu alımlarına kimler başvurabilir. Öncelikle adayların KPSS'ye girmiş olması ve merkezi yerleştirme atamalarında tercih yapması gerekmektedir.

Ortaöğretim Mezunu - 1 Zabıta Memuru
Önlisans Mezunu - 57 Zabıta Memuru
Lisans Mezunu - 12 Zabıta Memuru

Yukarıda hangi mezunlar için kaç zabıta memuru kadrosu ayrıldığı yazılmıştır. En çok ortaöğretim mezunu adayların beklediği zabıta memuru kadrosu için sadece bir kadro ayrılması adayları oldukça üzdü. Başvuru yapmak isteyenler ÖSYM'nin sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında merkezi yerleştirme memur atamalarına başvuru yapabilir. Detaylar için aşağıda ki kadroları inceleyebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim