Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN, Samsunda Sağlık Bakanlığına toplamda 18 bin memur alımı yapılacağını açıkladı ve 2019 yılında alımların artarak devam etmesini istediklerini aktardı. Buna göre Sağlık Bakanlığının bir çok farklı branşta sağlıkçı mezunları arasında gerçekleşecek olan alımlar için ÖSYM'de ilanın ne zaman yayımlanacağı açıklandı

2018/5 KPSS ATAMALARI

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığına bağlı Genel Müdürlük kontenjanları duyurdu ve resmen alımlar için başvuruların alınacağı tarih kesinleşti. ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS/5 atamaları için atama başvuruları 31 Mayıs tarihinde alınmaya başlanacak. ÖSYM'de başvuru kılavuzu perşembe günü yayımlanacak. Lisan mezunlarından 10 bin 252 kişi, ön lisans mezunlarından 5 bin 567 kişi, lise mezunlarından 3 bin 181 kişi KPSS puanlarına göre yapılacak. Kazanan adaylar 657 sayılı devlet memurları kanuna göre sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Hemşire, ebe, sağlık teknikeri, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, odyolog, psikolog, sağlık fizikçisi, dil ve konuşma terapisti gibi bir çok unvanda yapılacak olan 18 bin kişilik 2018/5 KPSS ataması için başvuru kılavuzu yayımlanır yayımlanmaz duyuracağız. İşin olsa sosyal medya hesaplarını takip ederek, isin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.