Polis Akademisi Başkanlığının geçtiğimiz haftalarda yaptığı duyurusuna göre, 21. Dönem POMEM kapsamında bünyesine 13 bin kişilik kadro ile alım yapılacağı belirtmişti. Bunun üzerine yüzbinlerce aday başvuru detayarını büyük bir merak ile beklemteydi. Bunun üzerine geçen gün Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuru ile 13 bin Polis alım ilanı yayımlandı! Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezi yönetmeliğinde başvuru şartlarını taşıyan 13 bin kişi alınacak.

BAY VE BAYAN ADAYLAR ALINACAK!

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine, eğitim görmek üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre, Lisans mezunu 10.000 erkek ve 1000 Bayan olmak üzere 11 bin kişi Lisans mezunu ve Önlisans mezunu olan 1800 Erkek ve 200 Bayan olmak üzere 2000 Önlisnas mezunu öğreci alacak. Buna göre, 21. Dönem POMEM kapsamında Lisans ve Önlisans mezunu toplamda 13 bin kişi alınacaktır.

SINAV YAPILACAK?

2017 yılı 21. Dönem POMEM başvurusunda bulunan adaylar ve başvurusu onaylanan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan sınava katılacaklardır. Sınava katılacak adayların KAmu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna bakılarak en yüksek puandan başlamnak sureti ile adaylar seçilecektir. Sınava katılacak adaylar, sınav ücretini ödemek zorundadırlar. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

21. Dönem POMEM giriş sınavına başvuruda bulunacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 Yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak, bayanlar için 162cm erkekler için 167 cm den kısa olmamak, Beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Silah taşımaya ve Silahlı görev yapmaya engeli bulunmamak, Sağlık açısında görevini yapmasına engel durum olmamak ve Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, alkol uyuşturucu veya uyrıcı madde kullanımı yüzünden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, erkek adaylar için askerlik ile herhangi bir ilişkisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

KPSS EN AZ 60 PUAN ŞARTI VAR!

Polis Akademisi Başkanlığı 21. Dönem POMEM başvurusunda bulunacak adaylar için en önemli engellerden birisi olan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor. Sadece Önlisans ve Lsians mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek olup, Önlisans mezunları için en az 70 ve Lisans mezunları için en az 60 puan şartı aranmaktadır. Adayların geçerli sınavı 2016 veya 2017 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavıdır.

Ayrrıca, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 48 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 56 puan almış olmaları gereklidir.(Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır)

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak adaylar, 25 Eylül 2017 tarihi itibari ile başvurularına başladrılar. Buna göre adaylar başvurularını en geç 06 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadır. Başvurular, 25/09/2017-06/10/2017 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. Ön Başvuru yapmayan adaylar, sınava katılamazlar. Şahsen Başvuru ve Sınav Merkezine gelirken adayların; cep telefonu, ses, görüntü, kayıt cihazı veya değişik benzeri elektronik eşya bulundurmaları yasaktır.