Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ile denizcilik alanında ön lisans yapmış adayların kendi bünyelerinde çalışmak üzere işe alınacağı duyuruldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü diğer kurumlara oranla az personel almaktadır. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen kontenjanlar neredeyse doludur fakat yinede yapılan incelemeler sonucunda boş kontenjanların doldurulması ve sahil güvenliğinin artırılması için yeni personel alımları her sene yapılmakta ve denizcilik alanından mezun olan kişilere iş imanı sağlanmaktadır. Çalışılacak pozisyonlara göre adaylardan lisans ya da ön lisans mezunu olmalarını isteyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yeni yaptığı açıklama ile alacağı personellerin ön lisans mezunu olması gerektiğini duyurdu
Çalışılacak Pozisyon
Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamasında bünyelerine alacakları personellerin Deniz Trafik Operatörü pozisyonunda çalışacağını duyurdu. Adayların başvuru yapması için herhangi bir tecrübeye sahip olmasına gerek yok. Okulu yeni bitirmiş adaylar da dahil olmak üzere denizcilik alanından ön lisans yapmış kişiler başvuruda bulunabilir. Ancak gerekli nitelikleri adaylarn mutlaka okulda kazanmış olmaları gerekmektedir. Çünkü Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü alacağı personelleri mülakata tabii tutacağı gibi gerekli gördüğü yerde yazılı ı-sınava da tabii tutabilir.

Başvuru yapacak adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından en düşük 60 puanını almış olması gerekiyor. Aksi takdirde Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğünün açmış olduğu pozisyona başvuru yapamayacaklar. Toplam alınacak personel sayısı ise 20 olarak duyuruldu. Başvuruların son tarihi ise 23 Mayıs olarak belirtildi.

İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim